Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför är det inte hjälmtvång för konståkare?

Annons

Läste i onsdagens GD om att Brynäs IF ishockey tagit ett beslut om att samtliga som beträder isen ska bära hjälm. Även tränarna.

Hjälmtvånget inom hockeyn och bandyn är grundmurat. Ingen spelare får beträda en isyta utan hjälm. Detta gäller även människor på allmänhetens åkning. Skyltar och tillsägelser gäller.

Nu kommer min fråga: Varför gäller inte detta hjälmtvång Konståkningen? Konståkarna (i alla åldrar) gör volter, piruetter och kastar varandra högt i luften i paråkningen, allt detta i högt tempo och iförda typ baddräkter! Kan någon påstå att konståkarna i alla åldrar är duktigare skridskoåkare än elitspelare inom ishockeyn och bandyn?

Någon kanske skyndar till konståkningens försvar med att påstå att huvudskadorna inom hockey och bandy kommer från klubborna eller tacklingar, men sanningen är att en väsentlig del av ishockey och bandyträningar genomförs utan både klubbhantering och tacklingar. En stor del av träningarna handlar om skridskoåkning utan matchliknande inslag. Och ingen tror väl att någon tacklar eller slår en tränare i skallen med en klubba? När kommer första allvarliga skallskadan inom konståkningen?

Konsekvens?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare