Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför får jag inget svar från polisen om cykeln jag hittade?

Annons

I våras när jag tog en promenad fann jag en cykel övergiven i centrala Gävle. Låset var avsågat och förmodligen var det någon person som färdats med den efter helgens krogrunda. Jag lämnade in cykeln till polisen där jag fick fylla i en blankett om hittelön samt ifall jag ville göra anspråk på cykeln om ägaren inte hört av sig eller kontaktats.

Efter tre månader skulle de höra av sig sa de. Nu har jag väntat i snart fyra månader och varken fått något brev eller svar om fördröjningen.I tider då man hör att cyklar stjäls ideligen så borde en medborgares goda gärning få gehör. I stället känns det som polisen ger en kalla handen.

Frågande

Svar direkt: Handläggningen är i verkligheten fyra-fyra och en halv månad

Det är lagar och regler som styr polisens handläggningstider när det gäller hittegods. På den blankett som inlämnaren får efter det att man har lämnat in hittegodset till polisen, står det att efter tre månader kommer man att få ett besked från polisen om upphittaren har gjort anspråk på godset (alltså att man önskar att få godset om ingen ägare hittas).

I verkligheten så tar hela handläggningstiden för ett utlämnade av hittegods till en upphittare runt fyra-fyra och en halv månad.

Vi påtalar i de flesta fallen att handläggningstiden i ett hittegodsärende är längre än vad det står på blanketten men ibland kan vi missa att informera om det.

”Frågande” får gärna kontakta receptionen hos polisen i Gävle så ska de hjälpa till med ärendet och ge svara på alla de frågor denne har. Om personen inte kan ringa går det bra att mejla eller skriv brev till polisen i Gävle. Om ”Frågande” fortfarande har frågor går det bra att kontakta undertecknad.

Med vänlig hälsning

Mikael Hedström

kommissarie/presstalesperson, kommunikationsenheten

telefon: 010-56 785 42

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare