Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför har lagen kommit till? Jo, för att rökare inte tar hänsyn

Svar till K.P angående rökning: Jag förstår att du själv aldrig har påmint någon om att det är rökförbud på bland annat plattformar. Jag har gjort det, senast i morse, och blev otrevligt bemött. Fick frågan om jag var tvättstugepolis också.

Pinsamt att du börjar dra in polisen i detta. Hade det gått att kommunicera med rökarna hade problemet inte uppstått. Varför ska man behöva flytta på sig för att någon bryter mot ett förbud som är en lag? Det är väl detsamma som att man accepterar lagtrots?

Varför har lagen kommit till? Jo, för att rökare inte tar hänsyn. Nu gäller det naturligtvis inte alla rökare. Det finns de som verkligen visar respekt om sin omgivning.

Det är väl den som bryter mot förbudet som borde kunna ta konsekvenserna, som en "tillsägning". Men det fungerar tyvärr inte så.

Även om man på ett vänligt sätt säger till, så blir oftast vederbörande sur och arg och tycker att man inte har med det att göra.

Häromdagen berättade jag för en engelsktalande tjej om att det var förbud att röka, hon släckte genast cigaretten. Så det finns de som visar respekt.

Rökare (dock långt i från alla) är inte så dumma som man tror, de är dummare. Större och tydligare skyltning vore bra. Och mer respekt mot omgivningen.

Nettan

Mer läsning: Insändare: Du lär inte bli sjuk av att råka andas in ett par andetag rökblandad luft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare