Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför inte börja spara på alla politiker

Jag reagerade också på att Åsa Wiklund Lång hade bestämt sig för att ”Vi kommer nog att spara på de äldre” nu då sparande återigen blir aktuellt i Gävle kommun.

Varför inte börja spara på alla politiker vi har som får lön för sitt arbete som kommunalråd och oppositionsråd? Kan kommunfullmäktige minskas ytterligare i storlek till valet 2022 så där blir 55 ledamöter? Över huvud taget bör hanteringen av arbetssätt och tjänster ses över på sektorn Styrning och stöd.

Välfärd Gävle har blivit en stor och klumpig sektor som ska greppa allt från Komvux till socialtjänst, äldreomsorg, LSS, dagverksamhet och arbete och praktik. Det kan inte annat än kosta.

Ett spartips till 2021 är att ställa in rustningen av Brunnsparken på Söder. Om bara gräs och växtlighet sköts och papperskorgar töms så klarar de som besöker Brunnsparken av att bedriva aktiviteter där som att fika, lyssna på musik och spela olika utespel.

Det finns med andra ord mycket att spara på innan det sparas på äldreomsorgen.

Det nya förvaltningshuset på Magasinsplan är nog obekant för de flesta. Kanske GD ska göra en presentation av vilka som sitter där och vad det har kostat att ställa i ordning.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare