Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför kan Sandviken men inte Gävle när det gäller Komvux?

Kommentar till ”Herregud vilket krångel att läsa på Komvux”: Trist att det ska vara så krångligt att få anmäla sig eller hitta en plats på Komvux i Gävle. I tider när många är arbetslösa borde det vara lätt att söka och finnas kurser som är anpassade både till yrken och för den som vill fortsätta att studera.

Om jag förstått rätt har våra kommuner fått pengar till detta och då borde det märkas i vilka kurser som finns att söka. Mycket viktigt i dag då kompetens krävs för många arbeten och studier. Ibland får man en känsla av att ju mer personal som finns desto svårare är det att få träffa någon av dessa. Det hela låter som slöseri med lärare och skattepengar, och att det till och med inte verkar finnas elever på de kurser som ges.

Om man roar sig med att titta på närmaste kommunen Sandviken är skillnaden stor. De har många yrkesutbildningar medan Gävle (vad som framgår av hemsidan) bara har en enda yrkesutbildning. Sandviken verkar ha utgått från vad som efterfrågas på arbetsmarknaden. Sandviken har många starter under året som gör det lättare för att den som vill börja studera.

Noterar också att svaret på denna insändare kommer från en kontorschef på Välfärd Gävle. Låter som ett skämt. Finns det inte någon ansvarig rektor eller chef i verksamheten? Det hela handlar verkligen inte bara om en webbansökan.

Sarah

Mer läsning: Insändare: Tragiskt, eftersom Komvux i Gävle har ansetts vara ett föredöme

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare