Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför måste bussförarna spela så hög musik?

Jag tycker att några av busschaufförerna på linjen Gävle-Sandviken och ibland inom Gävle har för hög volym på musiken i bussen. Det räcker med skrikiga ungdomar ibland! Det är inte okej att ha så hög volym så om man sitter på andra våningen känns det i fötterna från högtalarna.

Nuförtiden åker många personer buss med olika hälsoproblem. Kanske man har huvudvärk är en gammal person eller en mamma med en bebis?

Jag har provat hörselproppar, dessutom har jag en hörselnedsättning som gör att jag är jättekänslig för alla ljud.

Hörselproppar hjälper inte! Jag hör ändå högljudd musik och radio som skriker. Jag vill inte att min hörsel ska bli ännu sämre.

Man kommer till jobbet efter ett sådant "disko" så är man irriterad och trött. Efter jobbet är man tvungen att lyssna på högljudd musik på bussen återigen. När man sitter i bussen vill man kanske vila efter en arbetsdag.

Vi lever i ett modernt samhälle och alla har ju smartphones. Om man vill lyssna på musik då kan man lyssna på sin telefon via hörlurarna. Alla tycker inte om högljudd musik och musikvalet i bussen.

Det kostar mycket pengar att åka buss så när ska man ta hänsyn till folk som betalar för tjänsterna? Ska jag behöva ta bilen fram och tillbaka mellan Gävle och Sandviken varje dag i stället? Alla pratar ju om att åka kollektivt.

Tycker X-Trafiks ledning att högljudd radio på bussarna är okej?

Passagerare

Svar direkt: Kollektivtrafiken ska vara tillgänglig för alla och vi vill att kunderna ska känna att de får ett gott bemötande och en bra upplevelse när de reser med oss.

Om du upplever att det är för hög volym på radion under en busstur så förklara gärna din situation och be bussföraren att sänka volymen. Du är även välkommen att ringa vår kundservice på 0771-910 109 så kan de hjälpa dig och ta dina synpunkter vidare.

Peter Stewing

enhetschef kundservice X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare