Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför påstår ni att det är från 60 år som människor ska vara isolerade?

En fråga ställdes på insändarsidan den 29/3 om varför inte Gävle kommun nu i coronatider kan handla till den som är 70 plus. Min fråga är varför Gävle kommun inför egna regler för mänskliga möten då Folkhälsomyndighetens riktmärke är 70 år?

Enligt en av min brors personliga assistenter så är det från 60 år som människor ska hållas isolerade. Min bror som är 60 år har personlig assistent, bor i egen lägenhet med egen ingång och har inga sjukdomar som hör hemma i riskgrupperna.

Han nekas att träffa mig, som är hans syster, som är strax över 60 och som inte heller hör hemma i någon riskgrupp. Får en kommunanställd neka två syskon att träffas med en nödlögn, som att påstå att 60 år är gränsen för att hållas isolerad?

Min brors gode man har också fått brev om att hon inte får träffa sin klient. Kontakter får ske på telefon. Men tänk om det inte går? Det naturliga vore väl i dessa tider att människor håller ihop och följer Folkhälsomyndighetens riktmärke om mänskliga möten så inte onödiga missförstånd uppstår. 70 år är det som gäller.

Catarina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare