Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför satte ni inte in extrabussar under 1 advent?

Efter en hel dags innebandyspel på Gavlehov var det dags att ta bussen med familjen till centrum och titta på bockinvigningen. Men det gick inte så lätt, 3:an var fullsatt så vi fick glatt vänta tills nästa buss. 30 minuter senare kommer även den bussen fullsatt.

Vi valde att gå ned till 2:ans hållplats. Bussen kommer och, hör och häpna, även den var fullsatt. Även nästa buss på 2:an från sjukhuset var fullsatt så vi fick gå ned med barnvagn och träningssaker.

När vi skulle åka hem två timmar senare kommer det igen, bussen är fullsatt. Vi gick och handlade i stället. Och så kommer bussen – fullsatt.

Vi valde att fortsätta att gå. Vid Coop Krysset så tänkte vi att nästa buss inte kunde vara fullsatt. Det var den inte, men det fanns ingen plats för barnvagnen. Min fru och den äldre dottern tog bussen, jag fick jogga hem till Anderberg med barnvagnen.

Så efter allt detta är frågan: Varför sätts det inte in fler bussar? På söndagar går bussarna två gånger i timmen – men det här var första december. Det betyder första advent och invigningen av Gävlebocken, alltså väldigt många människor som vill se det.

Jag kunde inte hitta en extrabuss någonstans Dåligt dåligt. Nu återstår det väl att jag inte ens får tillbaka mina pengar för biljetterna med denna tur.

En besviken tvåbarnsfar

Svar direkt: Du har rätt - vi skulle ha satt in fler bussar

Hej, Besviken tvåbarnsfar! Du har rätt – med facit i hand skulle vi ha satt in fler bussar till och från centrum i Gävle den första advent. Bockinvigningen lockar många människor till stan, och det är glädjande att så många väljer bussen till evenemanget. Vi underskattade efterfrågan i år.

Vi beklagar att du och din familj inte fick plats trots flera försök.

När det gäller den obrukade biljetten rekommenderar vi dig att vända dig till X-trafiks kundtjänst över telefon 0771-910 109 eller besöka servicebutiken på Norra Rådmansgatan.

Henrik Nyquist

kommunikationschef Vy Buss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare