Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska man vända på bocken?

Läser artikeln om att årets julbock helt plötsligt ska vändas 180 grader och stå med huvudet mot Södra Rådmansgatan. Varför det? Jo för att folk ska kunna ta en selfie... Hör Bockkommittén själv hur det låter?

Bocken har stått i samma position i 52 år. Folk har tagit jättefina bilder på denna otroligt vackra julbock i 52 år utan problem. Har till och med sett folk på senare år som står där och tar selfisar utan problem.

Nä nu helt plötsligt efter 52 år har det blivit ett problem för selfiefotografer att ta sina selfisar, då måste vi vända på bocken.

Själv bor jag på Söder i väldig närhet av bocken och passerar denna vackra skapelse ofta. När jag passerar till fots eller i bil ser jag mycket folk stå och ta bilder på skapelsen utan problem.

Den absolut största gångtrafiken sker efter Södra Kungsgatan i Söderbacken. Efter detta stråk har vi med andra ord helt klart det största exponeringsstället.

Ska då alla människor som rör sig efter Södra Kungsgatan ta sig över till andra sidan och Södra Rådmansgatan för att kunna ta en bild på bocken? Hur blir den trafiksituationen? För man vill väl ändå ta en bild på Bocken framifrån med huvudet och hornen i främsta hand?

Eller tror Bockkommittén att folk vill ta en bild på bocken bakifrån, rakt in i de "mörkare" regionerna?

Nä, Bockkommittén, gör om och gör rätt!

Lars Ludde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare