Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska vi hjälpa fler när vi har hemlösa som sover på parkbänkar?

Svar till Tryggve Emstedt: Att Norge, Danmark och Finland har betydligt striktare restriktioner gällande flyktingpolitiken betyder knappast att de är elaka på nått sätt

Papperslösa utan uppehållstillstånd tycker jag ska skickas ut. Det är dags för Sveriges regering att se till de sina i första hand. Ju fler människor desto mindre pengar till sjukvård och uppehälle till dem som blir sjuka, företag som varslar och människor som blir arbetslösa.

Jag tycker att ditt resonemang är skrämmande. Du som advokat kan ju fundera på hur mycket skatten för dig kommer ligga på om du fortfarande har ett jobb kvar efter den här pandemin. Efter den här pandemin så väntar en helt annan värld. En värld vi i Sverige inte sett på länge, så nu är det faktiskt på tiden att vi svenskar värnar om det som är vårt.

Varför ska vi ens ta på oss att hjälpa fler när vi fortfarande har människor sovande på parkbänkar som vi dessutom gjort obekväma för att hemlösa inte ska kunna sova på dem?

Och nej, jag är inte rasist, jag har starka åsikter och många principer.

Jenny Jansson

Bbl lots Gävle AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare