Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför skall 80 procent av den havsbaserade vindkraft förläggas efter Jungfrukusten?

Tänk om Erik Holmestig och de andra folkvalda politikerna i Gävle kommun kunde göra som sina kollegor i Uppland och Roslagen, säga nej till exploateringen av vår kust!

Det blåser lika mycket på Öregrunds Grepen som här uppe, utanför Gräsö är havet så grunt att det bör vara mycket enkelt att bygga en vindkraftspark där Men enligt Susanne Gustafsson på Svea Vind Offshore är det området jätteskyddat mot exploatering, det är synd för infrastrukturen för el-distribution finns ju redan där.

Likaså består Stockholms skärgård av 26 000 öar - bygg vindkraft på en procent av dom så har ni en rejäl vindkraftpark där med, så kan vi sluta att skicka vår el från norr ned till Stockholm.

Kom ihåg detta Gävleborgare vid nästa val att rösta på de kommunpolitiker och partier som vill skydda er natur och miljö. Vi kan absolut ha vindkraftparker här, det har vi redan mest av allt i de västra delarna av länet faktiskt. I havet är också ok, men varför kan vi inte skydda kusten och förlägga dem ner än 50 kilometer ut från land, samt låta fler delar av kusten ta sitt "ansvar". Dra i nödbromsen nu för all exploatering här både i Inlandet och till havs. Lyssna på vetenskapen om vad de säger om vindkraften. Alltså inte de redan köpta center och miljöpartister som borde visa sin verkliga tillhörighet till vindkraft-lobbyn.

Varför är politiker i andra delar av Sverige måna om att skydda sina medborgare medan vår grön-röda majoritet vill sälja ut vår natur och närmiljö till jättelika bolag som Iberdrola och WPD.

Lars A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare