Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför stänger ni inte alla ishallar?

Tar verkligen Gävle kommun sitt ansvar och följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer när Testebo ishall håller öppet som vanligt och är fullbokad hela dagar?.Anslag sitter uppsatta från Folkhälsomyndigheten som uppmanar till att byta om och duscha hemma samt att träna utomhus.

När man kommer till Testebohallen så är det inget avstånd som gäller varken i korridorer, omklädningsrum eller på läktare och Isen. Jag vet att idrotten ska vara igång så mycket det går men utomhus.

Varför stänger inte kommunen alla isanläggningar och bidrar med minskad smittspridning och uppmanar till utomhusträning?

När läget är som det är i hela världen så måste vi alla offra vissa saker.

Bromsa smittspridning

Svar direkt: Gävle kommuns verksamheter följer de rekommendationer som Folkhälso­myndigheten med flera myndigheter ger.

Livsmiljö Gävle, fritid har via utskick till föreningslivet påtalat att det är viktigt att hålla sig uppdaterad om hur nya lagar och allmänna råd påverkar och vad vi alla bör göra för att minska smittspridningen av covid-19. Vi har delgett råd hur och uppmanar till att ta ansvar för att minska smittspridning.

Via anslag på våra anläggningar påminner vi om Folkhälsomyndighetens rekommendationer som till exempel att hålla avstånd, byta om hemma, träna utomhus, tvätta händer ofta, stanna hemma vid sjukdom.

Testebo Ishall håller öppet till och med den 26 april. I dialog med föreningslivet fortsätter vi tillsammans att göra vårt bästa för att alla skall följa myndigheternas rekommendationer.

Med vänlig hälsning

Livsmiljö Gävle

Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare