Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför står det inget om kustleden på Gävles hemsida?

Annons

Vi provgick Norrlandets kustled från Bönan till Utvalnäs. Fantastiskt fint, framförallt passagen över Gråberget, och det fanns gott om informationstavlor.

Dock var det nära att vi inte kom iväg då det på Gävle kommuns hemsida bara finns information om att leden kommer att anläggas samt en murrig karta med tänkt dragning (det stod särskilt att den inte skulle tas för färdig version och den gick till på köpet inte att skriva ut).

Men vi hade för oss att det stått om leden i GD och det fanns mycket riktigt en artikel där de provgick Gråbergsdelen den 23 juni och även skrev att delar av leden tydligen var klar redan i fjol. Tack GD!

Så kära Gävle kommun, varför har ni efter en hel sommar fortfarande inte någon uppdaterad information om leden på er hemsida? Eftersom ni redan tagit fram kartor över de olika delsträckorna kan det väl inta vara så svårt att lägga in dem som PDF-filer. I de turer som varit kring turistbyrån och dess placering har Gävle kommun sagt att de satsar på digital information, så det är dags att gå från ord till handling,

Avslutningsvis tycker vi också det är konstigt att den fantastiskt vackra stigen över Gråberget var en streckad alternativled medan den urtråkiga cykelbanan angavs som huvudled. Det borde väl vara tvärtom? Stigen är ju inte speciellt svår att gå i jämförelse mad andra turiststigar vi provat.

Vandrare

Svar direkt: Färdigställandet av den aktuella leden är i slutfasen, men det återstår en del kompletteringar innan sträckan kan slutbesiktigas.

Vi kommer att uppdatera kommunens hemsida med information när projektet är slutfört.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare