Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför väljer företagen att permittera personal på grund av corona?

Jag som dagligen följer corona i mitt arbete som sjuksköterska med arbetsgivare inom akut sjukvård och jobbar med triage från 1177:s sortering i samråd med de bästa överläkarna i smittskydd undrar varför företagen väljer att permittera personal.

Vad jag vet skulle inget företag anställa riskgrupperna 80-90 år i nyanställning. Ej heller någon multisjuk 30-åring.

Om jag har fel har arbetsgivaren fullständigt lurat oss som arbetar i vården Våra barn är tydligen undantagna från convid-19. Finns väl en trygg framtid för alla arbetsgivare?

Problemet för arbetsgivarna är bristande information om hur convid-19 sprids. Paniken följs över de stressade Presskonferenser som förmedlas. Varje företag som hotas av konkurs skulle behöva vårdens info om hur convid-19 sprids.

Corona är inte luftburen, enbart kontakt och droppsmitta. Vad gör vi människor? Jo vi nyser och hostar i händer, oroliga och fingrar på diverse stolar, läser tidningar med mera i offentliga väntrum, petar i näsan, kliar oss i ögonen, försöker få ut kycklingresten eller salladen ur munnen efter lunchen. Corona sprider sig, fingrar i munnen, näsa och ögon när du tagit på den smittades kontaktyta.

Leg ssk

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare