Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför väljer ni halloumi när det finns andra antibiotikafria alternativ?

I söndagstidningen den 29/3 har ni ett flertal trevliga vegetariska recept. Jättebra. Men varför i hela friden har ni valt halloumi som gemensam nämnare? Den är ursprungsskyddad och får bara komma från Cypern, som är det land i Europa som använder mest antibiotika i sin djurhållning.

Bland annat WWF har varnat för detta och säger att Halloumi ur ett samlat miljöperspektiv till och med kan vara ett sämre val än kött. Det finns gott om Svenska antibiotikafria alternativ som är miljömässigt betydligt bättre val. Men på grund av halloumins ursprungsskydd har de i stället alternativa namn som grillost eller eldost.

Det hade varit lätt för GD att i recepten skriva "grillbar ost" eller något liknande i stället för halloumi. Som det är nu bidrar era recept tyvärr till en miljömässigt förkastlig djurhållning i stället för att uppmuntra till miljömässigt bra val.

Och snälla, skyll inte på att det är externt material. Ni har väl någon typ av ansvar för det ni publicerar?

Välj rätt

Svar direkt: Vi har inte några miljömässiga krav på våra recept. Men du har en poäng i din kritik och jag ska ta upp frågan med dem som levererar recept till tidningen. Du har helt rätt i att jag som utgivare har ansvar för det vi publicerar, oavsett leverantör.

Katarina Ekspong

chefredaktör och ansvarig utgivare Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare