Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varje elev har rätt att få sina behov tillgodosedda oavsett om det finns en diagnos eller inte

Återigen har jag varit på möte med dotterns skola. Hon har en jobbig period just nu, oro och stingslig i kropp och själ. Har sina tics och ljud för sig. Behöriga lärare på skolan tycker detta är jobbigt, vad ska jag kunna göra åt saken?

Sluta jobba för att vara hemma med mitt barn när skolan inte orkar med henne? Ja, det skulle jag mer än gärna göra om jag kunde, men tyvärr måste jag jobba för att kunna försörja och tillgodose familjens behov.

Min dotter har autism, utvecklingsstörning, ADHD och tics och lite mer därtill. Hon är beroende av att ha personal runt sig, lugn och ro. Så vad beror då hennes oro på just nu?

Jo,detta: Fick veta att Gävle kommun inte har pengar kvar till särskolorna och ska därefter spara pengar, så det finns inga pengar kvar att anställa mer personal eller ta in vikarier.

Så min dotter och andra barn/elever får inte sina behov tillgodosedda under skola och fritids. Vart är vi på väg? Vart tar pengarna vägen?

Varje elev på skola/fritids har rätt till att få sina behov tillgodosedda oavsett om det finns en diagnos eller inte. Jag blir så upprörd och jag är så trött på detta.

En trött mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare