Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna småföretagen och låt inte viruset styra över hela vårt liv

Samma personer som är livrädda för att gå ut och äta, springer gladeligen i affärer och köper en massa grejer de egentligen inte behöver. Skulle vara intressant att veta hur de tänker.

När folk går och handlar känner och klämmer de (vi) på allt. Och lägger tillbaka det. Det är helt omöjligt för personalen att torka och sprita varorna.

I personalen som jobbar på restaurang sitter det inpräntat att torka borden efter varje gäst, hålla rent och fräscht i kök och på toaletter. Att värna om gästerna har alltid varit A och O. Coronautbrottet har gjort personalen om möjligt ännu mer noggrann.

Vi kommer att få leva med viruset en lång tid framöver och jag undrar om alla friska och pigga individer tänker fortsätta att låsa in sig. Förutom när det gäller att hamstra då...

Men sen, för det kommer ett sen, hur gör ni då när ni blir sugna på att gå ut och äta en bit mat, eller beställa hem en pizza? Troligtvis så är det försent då. De små restaurangerna klarar sig inte så länge.

Jag har full förståelse att man kanske ska undvika nattklubbar och dylikt. Svårt att hålla avstånd när det är packat med folk. Men restauranger? Det fattar jag inte!

Så tänk om och värna om småföretagen och låt inte viruset styra över hela vårt liv!

@nette N

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare