Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vart tog fastighetsskötaren i Sätra centrum vägen?

För några år sedan uppdaterades området runt bäcken i sätra centrum i samband med projektet ”Sköna gröna Sätra”.

Nya planteringar och trevliga sittplatser, det var fint och genomtänkt. Nu ser det helt övergivet ut. Förfallet i planteringar, gångar och buskage har pågått ett bra tag.

De nya buskarna försvinner bland tistlar och ogräs. Gångarnas kanter är fulla av ogräs. Buskagen brer ut sig utmed bäcken – det ska väl inte växa lönnar under bron?

Här har det satsats en hel del pengar på upprustning, någon har betalat för det, antagligen en hel del. Vem ansvarar för underhållet? Vart tog den personen vägen?

Det måste väl finnas någon som kan hållas ansvarig för vanskötseln av både ekonomi och planteringar. Området skulle kunna vara attraktivt. Om det inte finns någon ansvarig så se till att anställa en kompetent och arbetsvillig människa som bryr sig!

Sätrabo

Svar direkt: Området utmed Tickselbäcken tillhör Gävle kommun och upprustningen av det aktuella området är ett pågående projekt som inte är slutfört.

Buskageytorna kommer att åtgärdas med ogräsrensning, gräsytorna kommer att klippas och gångvägarna ses över för att göra en insats mot ogräset som kommit upp samt att städning av området kommer att ske.

Till hösten kommer det att planteras nya växter på de ytor som i dag är tomma.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare