Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vatten finns – men finns politisk handlingskraft?

Per-Anders Karlgren sätter i sin insändare 2 juli fokus på den centrala frågan varför vattenförsörjningen inom Gävle kommun inte är löst.

Den politiska majoriteten i Gävle har som mål att 10 000 nya bostäder ska byggas och att bostäder ska byggas i bland annat Hamrångebygden.

Vattenförsörjningen i Hamrångebygden är ett känt problem sedan över 15 år. När föreningen Hamrångebygden Byggemenskap kooperativa hyresrättsförening ställer frågan "När kan 20 bostäder i Bergby och 20 bostäder i Norrsundet anslutas till VA?" ges bara otydliga svar.

Gästrike Vatten anger på sin hemsida att Gavlegårdarnas projekt prioriteras att få vatten och nu är det också känt att Gavlegårdarna köpt en tomt invid Coop i Norrsundet i syfte att bygga nya bostäder.

Lösningen på vattenproblemet i Hamrångebygden är en ledning från stan. Det sägs att vattenverket och vattenledningen från Älvkarleby kommer att försenas några år.

Allt detta innebär att privata och kooperativa fastighetsägare och byggherrar lever i total ovisshet om och när de kan investera vid Jungfrukusten. Utan besked om mer vatten är det bara Gavlegårdarna som kan bygga.

Majoriteten lanserade i sitt 100 punkters program att bostadsbyggandet i ytterområdena ska främjas. Då förväntar vi oss att vattenfrågan i Hamrångebygden är löst till årsskiftet 2023/2024.

Lennart Sjögren

ordförande i Hamrångebygden Byggemenskap kooperativa hyresrättsförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare