Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem ser barnen som lever mitt i coronafyllan?

Coronakrisen tar fram mycket gott i människor men även ont. I Dagens Industri förminskas vår finansminister Magdalena Andersson av en kvinnlig journalist. Just för att hon är kvinna och har makt och gör ett bra jobb. I stället borde hon höjas till skyarna.

Dessutom kommer det larmrapporter om att misshandel och kränkningar i hemmen ökar dramatiskt. Män fortsätter att kränka kvinnor trots att det nu är fråga om liv och död. De kan inte känna sig säkra under sin karantän. Barn blir lidande.

Alkohol ökar i hemmen. Systembolaget blomstrar. Vem ser barnen som lever mitt i coronafyllan? Om skolorna stängs finns en stor risk att ingen ser dessa barn? Hur kan vi förebygga våldet i de dysfunktionella familjerna? Det kan vara riskfyllt i detta perspektiv att begränsa barnomsorgen.

Samtal till kvinnofridslinjerna har ökat markant i hela världen. För många kvinnor är det ett skydd att gå till sitt arbete. När man är hemma i karantän är det ingen som reagerar på skador och blåmärken.

Hemmet blir en farozon. När ska detta systematiska kontrollerande av kvinnor upphöra?

Anna Nyman

Lena Erixon

S-kvinnor Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare