Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vem som helst fattar att insatsen måste rikta sig mot personalsituationen i Region Gävleborg

Annons

En lekman och Gävleborgsväljare blir gråtfärdig, när hen läser de kommentarer som fälls från de båda politiska lägren i regionledningen, när det gäller besparingspaketet.

Det är käbbel på lägsta nivå och gäller ansvar för medborgarnas företag, som omsätter många miljarder och där det fattas 600 miljoner.

För att göra besparingar nämner maktfalangen i ledningen till exempel tågbiljetter och arbetskläder och menar att motparten inte ens har något liknande att komma med. Klokhet är uppenbarligen en total bristvara.

Vilken gävleborgare som helst, utom de som valts till förtroende och ansvar, fattar att insatsen måste rikta sig mot personalsituationen i sjukvården och dess villkor. Det är ju där de stora merkostnaderna ligger. Det är där den politiska ledningen är oduglig.

Med en tankebaserad Berlin- eller Trumpmur mot kontakt med personalverksamheten har politiker och konsulter vid sina skrivbord under lång tid och för dyra pengar skapat verklighetsfrämmande målbilder och arbetsvillkor för personalen och därmed den katastrofala personalbrist som gäller.

Det är ett självklart faktum för alla utom för valda politiker.

Eftersom den “polletten” aldrig faller ner för Gävleborgspolitiker, så är sjukvården i Gävleborg tillspillogiven. Eller kan vi hoppas, att den egna personalkraften är så stark och aktiv att den och kloka tjänstemän reder ut och skapar förutsättningar för en vettig framtid och som "klanen LindBerger" och c/o måste acceptera fast de inte förstår. Sedan kan de låsa in sig i sin bunker med enhetliga arbetsoveraller och sälja dyra tågbiljetter och hålla ett öga på infrastrukturen.

Fast annars finns det plats i sparpaketet också. Måtte goda krafter, klokhet och sunt förnuft ge gävleborgarna trygg sjukvård vilande på långsiktig trygg ekonomi.

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons