Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi agerar som giriga individualister oavsett om vi är utförsäkrade eller chefer

Svar till "Dags att få nog": Just nu är girighetens tid. Sverige har länge sålt ut sin industri och vi svenskar har fått ett tjänstesamhälle och utvecklingen är att alla ska leva på att ha en del av industrikakans vinst utan att äga den.

Skatterna är rätt höga och miljökraven höga i vårt land. Lönerna är låga i industriländerna därför finns precis allt i Asien. Alla våra svenska kvalitetsmärken har tappat ansiktet eftersom precis allt tillverkas i låglöneländer och den utvecklingen får effekter.

Fördelarna är att det gynnar rättvisa och får företag och anställda att anstränga sig genom konkurrens. Vi har också väldigt hög sysselsättning inom tjänstesektorn och det snurrar mycket pengar som byts i vårt pyramidspel.

Nackdelarna är att vi leker affär med oändligt köp och sälj av tjänster med flera lager beställare i våra kommuner och regioner. Att sen få något utfört blir det dyrt och ineffektivt. Så pass att det blir lite mindre pengar kvar i välfärdskassan.

Fackförbund, arbetarrörelsen, banker och Skatteverket har problem i det nya samhället med att klassa folk vilken del man tillhör. Är man chef eller anställd? Är man influerare och vill ha ett banklån så blir folk förvirrade och vet inte vad som gäller.

Vi har förvandlats från eniga vi stå till söndrade vi falla. Tydligt är att vi agerar som giriga individualister även om vi är utförsäkrade och gnäller på ersättning eller har chefsjobb och åker till Åre och kopplar bort sig hela julhelgen.

Vinnare är den som leken tål.

Förlorare eller vinnare?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare