Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver kraftsamla länets alla aktörer

Tack för din replik Timberjack 18/7.

Precis som du skriver finns det många mindre skogsägare som är viktiga för att utveckla skogsbruket och den tillhörande industrin i länet. Tillsammans med er kan vi göra insatser för att underlätta för skogsägare och skogsindustrins aktörer i länet. Det kan handla om att minska den offentliga byråkratin som berör er men också skapa förutsättningar för att rekrytera till skogsbruket framöver.

Vi har även föreslagit att det inrättas kluster för att främja innovationer inom såväl skogsbruk som skogsindustrin. Vi vill skapa de bästa förutsättningar för att förädla skogsråvaror i största möjliga mån i länet. Vi har skogen, vi har innovatörer och med arbetskraften kan detta fortsätta vara en basnäring för hela länet. Skogsägare med en viss råvara behöver enkelt hitta en köpare och tvärtom.

Sedan lyfter du frågan om hur mindre skogsägare kan hävda sig gentemot de stora aktörerna vilket också är en viktig fråga. Det är därför viktigt att vi skapar bra förutsättningar även för er mindre skogsägare, så som exempelvis att värna äganderätten. Men det är också viktigt för oss att vi fortsätter lyssnar in vad ni behöver för att underlätta ert viktiga arbete.

Alla krafter behövs och vi behöver samarbeta för att utvecklas. Sedan behöver vi tillsammans jobba för att utveckla den nationella skogspolitiken. Den nationella skogsutredningen och EU:s skogspolitik gör att vi är oroade över utvecklingen av förutsättningarna för er skogsbrukare i länet. Där behöver vi kraftsamla länets alla aktörer.

Regionråd i opposition

Patrik Stenvard, M

Alexander Hägg, M

Henrik Olofsson, SVG

Jennie Forsblom, KD

Hans Backman, L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare