Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver mer kärnkraft, inte mindre

Annons

Blev åter påmind om den svenska energi- och miljöpolitikens galenskap. Det kan inte ha undgått någon att utsläpp av växthusgaser är det största hotet mot jordens och mänsklighetens framtid just nu.

Trots detta kommer två stycken fullt fungerande kärnkraftverk vid Ringhals stängas inom närmaste året. KI (Konjunkturinstitutet) bedömer att detta kommer leda till ökade utsläpp av växthusgaser med miljontals ton varje år på grund av att elen måste ersättas av importerad ful-el från kol och naturgas.

Detta kan väl vilken tomte som hels räkna ut! Jag vill gärna bli upplyst av någon miljöpartist vilken logik ni använder när ni resonerar, för utan er skulle aldrig ett så dåligt förslag presenteras. Att detta sen kan godkännas i Riksdagen är en gåta, snacka om tankevurpa.

Svenska politiker, speciellt på vänsterkanten plågar befolkningen med flygskatter, ökade drivmedelsskatter och andra åtgärder med tvivelaktig effekt för att sen ta beslut som totalt motverkar allt man predikar om. Det gamla ordspråket ”sila mygg och svälja kameler” får här en ny innebörd här.

Jag kräver som skattebetalare en förklaring till hur ni tänker. Och kom inte dragande med att förnybar el kommer att ersätta, för då skulle vi ju lika gärna kunna exportera den så att några kolkraftverk kan stängas någon annanstans. FN:s klimatpanel, IPCC, skriver i en rapport att kärnkraft är en högeffektiv metod att reducera växthusgasutsläpp. Vi behöver alltså mer kärnkraft, inte mindre.

Anders Karlsson

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare