Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi blir tyvärr allt skröpligare

Anja, du undrar varför samhället ”tjatar” om kostnaden för pensionärer.

Annons

Svaret är helt enkelt att vi tyvärr blir allt skröpligare med åren och därmed behöver mer hjälp från samhället. Enligt statistik jag hittar på SKL är den årliga vårdkostnaden för personer över 75 år 50-60 000 kr jämfört med 10-20 000 kr i åldern 20-40 år. Sedan tillkommer kostnader för hemtjänst med mera där behovet också ökar med åldern. Med en allt högre andel äldre i befolkningen kommer detta naturligtvis att ställa stora krav på hela samhällsapparaten och kan i slutändan leda till att skatterna måste höjas.

Du skriver också att pensionärer betalar lika mycket som andra i samhället vilket väl är en sanning med viss modifikation. Den 28 oktober 2018 hade Expressen en lista med 105 (!) rabatter för pensionärer, till exempel på matbutiker, restauranger, resor och biobesök. Detta har naturligtvis ingen koppling till ovanstående, men jag vill ändå lyfta fram det som motvikt till den offerkofta vissa pensionärer verkar vilja posera i.

5 år kvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare