Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har fattat beslutet för elevernas bästa

Svar till Orolig lärare 9/5: Varje dag räknas och det handlar inte om underverk, det handlar om att skapa bästa förutsättningar för varje elev inför nästa läsår.

Beslutet att alla elever ska återgå till skolan grundar sig dels på de lagar och rekommendationer som finns för skolverksamheten, dels på underlag om frånvaro och statistik på smittspridningen i den här åldersgruppen i Gävle. Vi har veckovisa avstämningar med Region Gävleborgs smittskyddsläkare och beslutet är också fattat i dialog med rektorer.

Sedan ett år tillbaka gäller att de som är sjuka eller har symtom ska vara hemma. Det gäller såväl i skolan som i samhället i övrigt. Vi har alla att följa de rekommendationer och uppmaningar som smittskydd ger oss som arbetsgivare, som medarbetare och som privatperson. Alla skolor har gjort riskbedömningar och fortsatt gäller att så långt som möjligt skapa avstånd och att uppmana/påminna om god handhygien. Kan du som lärare inte hålla avstånd finns det munskydd på skolan som du kan använda.

Ja, vi har fattat det här beslutet för elevernas bästa men vi är för den skull inte omedvetna om att det finns oro ute i verksamheterna. Vi har veckovisa avstämningar med centrala fackliga parter just för att fånga upp frågetecken och oro hos medarbetare. Vi har under det senaste året också varit mycket tydliga med att vi är beredda att ändra våra beslut om läget förändras. Det gäller även nu, oavsett hur många dagar det är kvar på terminen.

Tomas Hartikainen

sektorchef Utbildning Gävle

Eva Levin

verksamhetschef grundskola, Utbildning Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare