Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har personal som måste ut och jobba trots att de har halsont

Det rapporteras om att det finns ett fall av covid-19 i Ockelbo och några i Söderhamn , men inga siffor från Gävle. Jag jobbar inom välfärd Gävle och det är riktig kris hos oss ute i obygden.

Vi är konstant underbemannande och vi har flera kunder med covid-19. Och eftersom många går hem till höger och vänster så har nästan all frisk personal varit hos någon av dem som har covid-19. Det finns ingen planering och denna helg (4-5 april) har vi varit utan en personal både lördag och söndag. Vilket gjort att kunder har fått telefontillsyn och en del har avbokat sina besök för vår skull.

Vi har även personal som blir tvungen att gå ut och jobba med halsont för att det saknas tre personal enligt chef, som ansåg att lite halsont spelar ingen roll nu.

Så ja, vi smittar våra kunder, för utrustningen vi har är under all kritik och vi blir tvungna att jobba sjuka. Och en vikarie blev jätterädd när vi sa att smittan finns här ute hos oss.

Jag är trött nu och ledsen. Jag anser att människor behöver veta att flera kunder i välfärd Gävle är sjuka i covid-19, och att Gävle kommun är under all kritik från oss i personalen som nu säkert är sjuk och förväntas jobba ändå.

USK hemtjänsten Hamrånge

Svar direkt: Om en medarbetare skulle uppvisa förkylningssymtom ska denne uppmanas att stanna hemma

Hej. Tack för dina synpunkter. Jag beklagar din upplevelse av situationen inom hemtjänsten i Hamrånge. Precis som du skriver, har vi en pressad situation inom hemtjänsten med höga sjukskrivningstal.

Det kan medföra att medarbetare får arbeta på andra sätt än tidigare och tvingas prioritera insatser som mat, mediciner och personlig omvårdnad. Däremot är det självklart inte okej att arbeta vid minsta förkylningssymtom såsom hosta, snuva och ont i halsen.

Gävle kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid-19 liksom Region Gävleborgs smittskydds riktlinjer kring skyddsutrustning och hygienrutiner. Det gör vi för att motverka smittspridning.

Om en medarbetare skulle uppvisa förkylningssymtom ska denne uppmanas att stanna hemma. En medarbetare som däremot inte uppvisar symtom räknas som frisk. På Välfärd Gävles intranät finns mer information om vilken typ av skyddsutrustning du som jobbar inom hemtjänsten ska använda hemma hos en kund som bekräftats smittad av covid-19. Har du fler funderingar får du gärna kontakta mig.

Vänligen

Kia Fernlund

kontorschef boende

telefon: 026-17 88 01

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare