Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste få luftkonditionering i klassrummen

”Skolhuvudmannen har ansvaret för elevernas och personalens arbetsmiljö i skolan. Arbetsmiljöarbetet behöver ske systematiskt och på flera plan. Det handlar om allt från brandsäkerhet till organisatorisk och social arbetsmiljö.”

Så står det i skollagen, men något som jag är mycket medveten om är att detta inte hålls på Sofiedalsskolan i Valbo. Det är olidligt tröttsamt jobba långa skolpass i trånga varma klassrum med väggar som var nymålade för strax 30 år sedan. Dessutom när lektionerna äntligen har kommit till sitt slut så tvingas man ut i de svettiga korridorerna som ibland kan vara upp till 35˚C.

Upp till fem klasser kan få trängas i samtidigt vilket dessutom gör luften ännu sämre. Detta är mot både covid-19-rekommendationerna och arbetsmiljölagen. Den trånga miljön och den kraftiga värmen bidrar alltså till snabbare coronaspridning.

Den här texten är inte bara till alla politiker utan till alla ansvariga. I skollagen så står det klart och tydligt att skolans ledning ska se till att vi har ett bra arbetsklimat.

Vi behöver bättre luftkonditionering och det nu! Inte nästa år eller när pandemin är över. De som går sin sista årskurs i antingen gymnasiet eller högstadiet ska nu få sitt slutbetyg och de får absolut inte påverkas av ett svettigt klimat.

Avslutningsvis är detta inte en frågeställning utan ett krav. Det står klart och tydligt i lagen.

En jävligt arg människa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare