Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vi måste höja bensinskatten för miljöns skull

Annons

I dagens samhälle har nästan alla en varsin bil eller till och med två. Och de flesta tar även bilen till platser dit man lika gärna skulle kunna gå eller cykla till som exempelvis till träningar och skolan.

I dag är miljön hotad av alla avgaser som vi släpper ut när vi åker bil, isen smälter och vädret blir värre. Till slut så kommer vi människor inte ha så mycket plats att leva på på grund av att isen smälter och vatten nivåerna höjs.

Nu kanske folk tycker att det blir för dyrt om man åker långa sträckor till jobbet men är det inte värt att höja bensin skatten lite mer så folk inte tar bilen I onödan till platser I närheten. Annars kan jorden gå under och våra framtida släktingar kanske får leva ett liv med att få gå runt med gasmasker på grund av alla giftiga avgaser som vi släpper ut.

Jag som ungdom tycker att det åks för mycket bil I dagens samhälle. Om vi skulle dra ner på bilåkandet så kommer djuren kunna leva längre och det kommer inte bli lika mycket skogsbränder vilket leder till att vi som lever I skogsområdet kommer att leva tryggare och djuren kommer inte att behöva brinna ihjäl.

Sammanfattnings vi så tycker jag att vi borde höja bensinskatten för människornas, djurens och naturens bästa så vi inte behöver dö ut så himla tidigt.

Wille Lindkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons