Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste klara detta tillsammans så sluta att hamstra

Hemska livssituationer är det för oss i Sverige nu. Många blir varslade, många blir sjuka, det blir dyrare att leva nu, allt på grund av corona.

Jag är sjuk, i riskzonen och utförsäkrad. Just nu har jag två barn hemma på grund av förkylning. samt att mitt tredje barn har hemlektioner eftersom hon går på gymnasiet. Detta kostar ju även mig pengar i extra mat.

Sedan har jag stressen som kryper i kroppen då jag ärligt talat inte vet om jag eller vi klarar av att betala interneträkningen denna månad. Skolan och regeringen tar för givet alla kan betala denna och har tillgång till denna.

Hur ska det gå för min dotter nu om internet skulle stängas av?

Att alla som är hemma sjuka får sjukpenning från dag ett är rena rama skitsnacket. Vi sjuka och utförsäkrade räknas som alltid inte in i det mänskliga värdet.

Jag är en av dessa och tyvärr vi är fler än du anar. Jag kan inte hamstra mat, toalettpapper, bindor eller handsprit. Jag kan inte få det att gå ihop en vanlig vardag, så det går verkligen inte ihop nu.

Jag lider med alla varslade alla sjuka. Vi måste klara detta tillsammans.

Sedan måste alla trots ni har pengar sluta att hamstra för vi som inga pengar har behöver ha tag i en eller två rullar toalettpapper vi med då vi har lyckats få ihop lite pengar. Såg att i Stockholm sätts lådor ut i trapphus där man får ställa grejor som grannar får ta del av som hjälp. Detta borde alla ta efter, det skulle vara räddningen för många nu.

En i stacken

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare