Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste lyfta psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag en av vår tids största folksjukdomar. Det börjar få mer plats i det offentliga rummet men ses fortfarande som något man inte pratar om för många. Det behövs mycket mer forskning runt ämnet och förståelse.

Fördomar finns det gott om, även jag hade fördomar kring detta ämne. Det var när jag började jobba inom psykiatrin och själv drabbades av psykisk ohälsa som jag blev mer insatt i ämnet. Man måste stå på sig om man ska få rätt hjälp, vilket inte är det lättaste när man känner sig som svagast.

Men jag är på rätt väg. I alla fall känns det som en berg- och dalbana som jag gått igenom det senaste halvåret. Läkare som säger: Det hade kunnat vara värre, du har ju armar och ben, eller anhöriga som tycker man ska rycka upp sig. De har fortfarande inte tillräcklig förståelse eller kunskap kring ämnet.

Jag har slussats vidare till psykiatrin där jag tack och lov får rätt hjälp med läkare som har rätt kunskaper kring ämnet, men jag är övertygad om att det finns ett stort mörkertal där personer blir hemskickade med antidepressiva läkemedel och nån månads sjukskrivning och sen ska allt vara bra igen. Så stå på dig, vi går med myrsteg åt rätt håll i alla fall hoppas jag.

SM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare