Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi planerar bygga ishall i Hedesunda nästa år

Svar till ”Elev på Nynässkolan”: Tack för din insändare om behovet av en ishall i Hedesunda!

Precis som du beskriver finns det många positiva saker med att enklare kunna idrotta lokalt i Hedesunda året om. Behovet av en ishall i Hedesunda har varit en stor diskussion under många år och du lyfter själv fram många viktiga och bra argument. Till exempel att det skulle möjliggöra ishockey och andra sporter på is oavsett årstid och att rörelse och idrott är avgörande för en god hälsa.

I kommunens budget för 2020 och inför åren 2021-2022 så har partierna i majoriteten i Gävle, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet prioriterat att ett allaktivitetshus med ishall ska byggas i Hedesunda under 2021.

Vi tror precis som du att det skulle vara allra bäst att kunna idrotta lokalt och inomhus i Hedesunda i stället för att träna inne i stan. Det gör det också lättare att kunna kombinera skola och en aktiv fritid.

Det är viktigt att kunna bo och leva i hela vår kommun och vi är glada över att ha kunnat lägga in denna satsning efter många års diskussioner och samtal. Det är en viktig satsning för barn- och unga och för hela Hedesundas utveckling att få ett allaktivitetshus med ishall på plats.

Erik Holmestig, C

kommunalråd, ordförande för samhällsbyggnadsutskottet

Jörgen Edsvik, S

kommunalråd, vice ordförande i samhällsbyggnadsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare