Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi planerar lösningar som sänker hastigheten förbi olyckskorsningen vid Skogmursvägen

Svar till signaturen "Bjorsa": På samhällsbyggnadsnämndens trafikutskotts möte i början av december kommer olika alternativ för åtgärder vid hållplats Höjersdal att presenteras. Dessa alternativ kommer också att stämmas av med X-Trafik.

De alternativ som kommer att behandlas är dels lösningar som på kort sikt kan sänka hastigheten i anslutning till korsningen Skogmursvägen/Vinddraget/Murmästargatan samt förbi busshållplatsen, dels alternativ som på längre sikt kan innebära åtgärder av korsningen.

Det finns i huvudsak två långsiktiga alternativ som kan bli aktuella. Ett alternativ är en cirkulationsplats i korsningen som möjliggör för övergångsställen över alla anslutande gator och vägar. Ett annat alternativ är reglering med trafiksignaler.

Ett övergångsställe är en åtgärd som ökar framkomligheten för fotgängare. För ett trafiksäkert övergångsställe behöver hastigheten sänkas vilket kan uppnås med hjälp av fartgupp som sänker biltrafikens hastighet till under 30 km/tim.

Ett hinder som finns för att bygga ett övergångsställe med busskuddar och refug i anslutning till hållplatsen direkt norr om korsningen är att bussarna inte kommer förbi refugen. Däremot kan det vara möjligt att skapa ett övergångsställe över Skogmursvägen söder om korsningen och även norr om hållplatsen. 

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare