Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi saknar inte medkänsla men måste agera när vår personal känner otrygghet

Svar till signaturen X: Hur tar vi hand om utsatta människor i vårt samhälle? Det är den fråga som bör diskuteras. Det handlar inte om en ensam hemlös man och ett staket; frågan är betydligt större än så. Att det finns utsatta personer i Gävle som inte har tak över huvudet är ett problem som samhället måste ta på stort allvar.

Gävle Energi har i uppdrag att garantera energitillförseln till Gävleborna och vi behöver i första hand säkerställa arbetsmiljön för våra medarbetare. Att säkerställa att alla medborgare har en dräglig levnadssituation ligger utanför ramen för vårt uppdrag.

Tack och lov lever vi i ett samhälle där hjälp finns att få om man ber om den. Vi, tillsammans med andra, har informerat mannen om hans rättigheter och var han kan vända sig för att få hjälp i sin situation. Vi saknar inte medkänsla. Däremot måste vi agera när vår personal känner otrygghet, vilket de gjort vid ett flertal tillfällen eftersom de aldrig vet vad som ska möta dem på deras arbetsplats.

Vi hoppas att fokus nu kan riktas mot den egentliga frågan: Hur tar vi hand om utsatta människor i vårt samhälle?

Gävle Energi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare