Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi uppmärksammade inte att kommunen sköter vägen

Svar till Svenne E: Trafik och Tillstånd som svarade på insändaren uppmärksammade inte att Gävle kommun sköter vägen även om kommunen inte formellt är väghållare. Enligt gällande detaljplan från år 2015 är kommunen inte huvudman för Djuphamnsvägen, förutom den sista sträckan från Holmuddsvägen och söderut.

Det finns tydliga riktlinjer för när en väg bedöms övergå till kommunalt huvudmannaskap, i fallet med Djuphamnsvägen finns det inget som pekar på att den borde vara kommunal. Rekommendationen är att en gemensamhetsanläggning/samfällighetsförening för den allmänna platsen bildas. Fram tills att en gemensamhetsanläggning eventuellt är bildad sköter kommunen driften, hastighetsdämpande åtgärder görs inte på enskilda vägar.

Området ligger utanför tättbebyggt område och utanför tätbebyggt område råder en bashastighet på 70 km/tim, den hastigheten skyltas inte upp. Uppskyltning sker endast då det är någon annan hastighetsbegränsning som gäller. Bönavägen är kommunal väg och delar av vägen har en hastighetsbegränsning på 50 km/tim, för alla enskilda vägar gäller 70 km/tim om länsstyrelsen inte beslutat något annat.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare