Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vilken tråkig exkludering på Polhemsskolan

Annons

Jag har en syster som tog studenten i förra veckan från Polhemsskolan. Vi anhöriga och vänner stod förväntansfulla på skolgården och väntade in våra ungdomar. När rektorn ropade upp klasserna för utspark så nämnde han även deras framtid.

Studenterna från teknik- och designprogrammet var våra framtida teknikdesigners. Studenterna från hantverksprogrammet var våra framtida frisörer och textildesigners etcetera.

Men när studenterna från individuella programmet ropades upp fick de ingen presentation om vad de kan tänkas bli i framtiden. Vi var många som reagerade på detta. Även dessa ungdomar har kämpat under sin skolgång. Tråkigt och exkluderande. Hoppas de får en likvärdig presentation i framtiden!

Anhörig

Svar direkt: Jag borde givetvis ha sagt något även om deras framtid

Först av allt vill jag be om ursäkt för att jag har sårat någon och det var absolut inte min intention. Alla våra elever har givetvis gjort en fantastisk prestation. Eleverna på individuella programmet går inte mot något specifikt yrke eller mot någon högskoleutbildning. Ändå borde jag givetvis sagt något även om deras framtid.

Jag tar med mig detta till nästa år och försöker göra saker bättre. Än en gång, jag ber tusen gånger om ursäkt.

Mvh

Michael Andersson

rektor Polhemsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons