Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilket pris är vi beredda att betala för 18 dagar?

I dag nåddes jag av beskedet jag bävat för: Nästa vecka ska alla elever tillbaka till skolan igen. Samtidigt har FHM återigen gått ut och påtalat att siffrorna går ner oroväckande sakta, att vi måste fortsätta hålla i restriktionerna, och den senaste tiden har man även sett att smittspridningen nu främst sker bland unga.

Att vara lärare under pandemin får mig att känna mig pestsmittad. Varje dag möter vi nya elever som vi kan smittas av och föra vidare eventuell smitta till. Vi uppmanar eleverna att hålla avstånd, men till vilken nytta?

Många känner sig precis så odödliga som man gör när man är 14. Andra försöker, men hur ska det gå till? När de har språkval med andra klasser, sitter i ett trångt klassrum med 25 andra, vid bänkar där andra precis suttit.

Sedan går vi in i det arbetsrum vi delar med upp till tio andra lärare, innan vi går hem till vår familj.

Visst är skolan viktig för eleverna, men när eleverna kommer tillbaka till skolan på måndag så är det 18 skoldagar kvar tills betygen sätts. Vad tänker man sig rimligtvis att vi ska göra för underverk nu? Nej, sätt säkerheten i första rummet, tänk på oss lärare, på eleverna, och inte minst på sjukvårdspersonalen som gått på knäna i över ett år nu.

Den här terminen, den är redan förlorad. Kampen mot corona däremot, den kan vi fortfarande påverka.

Orolig lärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare