Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vindkraftverkens hot mot fåglarna är löjligt liten

Är man orolig för hur många fåglar som kommer att dö efter att ha kolliderat med vindkraftverk så kanske man borde fundera över hur många fåglar som dör efter att ha kolliderat med fönsterrutor. Eller hur många hundratals miljoner fåglar som varje år faller offer för våra katter.

Vindkraftverkens påverkan i det här fallet är löjligt liten i jämförelse. Och vad gäller naturvärden som blir förstöra så är det precis lika sant när man bygger stora bilvägar längs våra vackra kuster.

Men det är faktiskt så att vi inte kan stoppa omställningen till grön energi bara för att bilisterna ska kunna ha en vacker kustlinje att titta på längs jungfrukusten. Kärnkraftverk då? Ja, om det är så att någon vill bygga ett kärnkraftverk i dag så är det bara att sätta igång. Men det finns noll intresse att göra det bland företag nu eftersom de ser åt vilket håll vinden blåser!

Tony

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare