Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 barn är idealet

Annons

Till Elin Lundgren, Carina Blank och Åsa Wiklund Lång. Likt insändarskribenten Hans har vi också skickat brev till Carina och Åsa utan att få svar från dem. Alltså inget svar från politikernas håll, men däremot fick vi svar från våra chefer. Och vad de kan göra styrs ju av era (politikernas) beslut.

Så ursäkta, men jag tror inte på er när ni säger att ni kommer att leva upp till vallöftet om mindre barngrupper i förskolan.

Ni skriver att förskolan i Gävle har utökats med ca 400 platser. Ja, bland annat på vår förskola finns det nu helt plötsligt sex platser till. Men det innebär ju faktiskt större barngrupper! När ni skriver att det i dag finns tomma platser inom förskoleverksamheten, undrar jag hur stora de barngrupper är, där det finns ”tomma” platser. Är de mindre än 15 barn? 15 barn är ju idealet.

Och vad menar ni med att det har tillkommit 150 barn under 2011 och halva 2012 och utökats med ca 400 platser? Det låter då som om det skulle ha blivit mycket bättre, och till och med finnas 250 ”tomma” platser. Men hur många av dessa är resultatet av att man har utökat antalet platser genom att utöka antal barn i grupperna, som hos oss?

Ni säger också att man inte kan och ska reglera med politiska mål- och rambeslut, att barngruppernas storlek varierar mellan olika förskolor. Men budgeten läggs väl av er politiker? Och om vi för att klara förskolans budget blir tvingade att ta in allt fler barn, kan ni ju inte påstå att ni vill ha mindre barngrupper. Dessutom, om man har lovat mindre barngrupper så bör det finnas ett maxantal som gäller överallt.

Förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons