Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 minuter sent igen

I onsdags var det förseningar i Stadstrafikens bussar i Sandviken igen. På linje 13 var det 30 minuters försening. Den sträckan tar normalt 30 minuter.

Annons

I förra veckan stod vi många och väntade på bussarna utan att få någon information.Till slut fattade vi att det inte skulle komma någon buss. Ingen information om inställda bussar. Det finns en monitor att informera på och fungerar inte det så får ni väl komma ut och sätta upp anslag att trafiken är inställd. Jag har full förståelse för att det kan vara problem ibland vid tuff väderlek men det fråntar er inte informationsansvaret.

Nu när det var förseningar så gick jag fram och frågade en chaufför på bussen som går till Gävle om han visste om det var något problem med Stadstrafiken.

Han berättade då för mig vilka amatörer han jobbar åt vilket inte intresserade mig nämnvärt. Jag ville ju veta om det kom nån buss.

När bussen, som var försenad 30 minuter, kom så frågade jag föraren vad det var för problem. Föraren reagerade i affekt och tog min fråga som kritik eller påhopp.

Jag frågade de andra resenärerna om jag på något sätt varit otrevlig för då ska jag naturligtvis be henne om ursäkt. ”Nej, du frågade ju bara vad förseningen berodde på” sa de då.

Vad vill jag nu uppnå med detta?

1 Jo jag vill uppmana X-trafik att förbättra informationen. Jag bryr mig inte om att det är underentreprenörer som kör, för jag har köpt min tjänst av X-trafik. Annars är det ett argument som brukar användas har jag sett.

2 Jag vill också upplysa de här chaufförerna att det är jag och andra resenärer som gör så de har möjlighet att betala sin hyra och ha mat på bordet. Jag kallas kund i andra branscher och vill bli vänligt bemött!

Avslutningsvis hoppas jag att ni tar till er mina åsikter som skrivs i all välmening för att ni ska få feedback för att utveckla och förbättra er.

Pendlare till Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons