Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

54+ ingen bra ålder heller

Jag blev arbetslös och är över 54 år.

Annons

Jag får a-kassa om jag inte arbetar eller studerar, jag får bara söka jobb eller ligga hemma på soffan för att få del av mina surt förvärvade och inbetalade skattepengar. Vid ett besök på arbetsförmedlingen så fick jag en broschyr av en studieförmedlare och hittade då en utbildning på yrkeshögskolan som skulle passa mig.

Jag sökte denna utbildning då den skulle i princip garantera mig jobb efter avslutad utbildning. Tyvärr så var denna utbildning inte förmedlad av arbetsförmedlingen så jag kunde inte få något aktivitetsstöd för denna tid (ett år). De hänvisade till studiestöd från CSN.

Efter ansökan till CSN så kom beskedet att om man är över 54 år så får man inget statligt studielån eller studiestöd i Sverige och a-kassan drog in sitt bidrag omedelbart när kursen började, så nu står man utan stöd från samhället bara för att jag var lite aktiv och själv sökte en utbildning som kommer att ge mig ett jobb.

Ska det vara på detta viset.? Måste man sitta och vänta på att en arbetsförmedlare eller en så kallad coach ska lägga ett jobb eller en utbildning i knät på en för att få del av samhällets (mina skattepengar) stöd?

Statsministern säger att vi ska jobba tills vi är 75 år. Hur ska detta gå till om vi inte får utbildning som krävs för den tiden?

54+

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons