Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

800 000 pensionärer är ­bestulna av våra folkvalda

Annons

Enligt bankernas egna beräkningar när det gäller att göra reklam för att sälja pensionsförsäkringar, så presenterar de en uträkning som tydligt visar att om en 20-åring börjar pensionsspara 200 kronor i månaden så gör ränta på ränta det, att han är mångmiljonär när han är 65 år. Och ju större pengarna blir, desto snabbare växer de. Med andra ord kan man bokstavligen bada i pengar!

Det kanske är så? Det kanske går att vara sparsam och sedan efter ett helt livs sparande vara mångmiljonär, för vi lever ju i ett välfärdssamhälle där det ska vara möjligt, eller hur?

Men varför i sju tusans h-e har vi då 800 000 fattigpensionärer i Sverige? Dessa personer har ju under hela sitt liv satt undan pengar till sin pension, så de borde ju vara mångmiljonärer i dag, och ju större förmögenhet, desto mer växer den, eller hur? De har ju för f-n blivit bestulna!

Pensionssparandet är ju redan obligatoriskt, och det har satts in pengar genom ett system där det dras pengar på lön, eller inkomst av tjänst, och det har varit betydligt mer än futtiga 200 kronor i månaden.

Dessa pengar har hamnat i så kallade AP-fonder och dessa fonder har hela tiden svällt, så hit med våra pengar då! Men i stället droppar det in lite usla småpengar som är sådana småslantar så det är omöjligt att leva på dem.

Det måste ju i konsekvensens namn betyda att de här personerna har råkat ut för kriminella som har stulit deras surt förvärvade slantar. Vem har gjort det?

800 000 fattigpensionärer får alltså känna sig bestulna på sina livsbesparingar på grund av legaliserad kriminalitet av våra folkvalda politiker som har förvandlat vår demokrati till kleptokrati. Läs vidare på http://demokratbloggen.wordpress.com/2011/05/30/sanningen-om-de-800-000-fattigpensionarerna/

Ingemar Löfström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons