Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Acceptera att andra har en annan åsikt

Du ondgör dig över andra männi­skor och deras beteende på ett väldigt naivt sätt.

Annons

Varför tar du inte och funderar på vad din roll i samhället är och vad du kan tillföra och tillför? I ett sådant perspektiv bör det finnas lite förståelse för de människor som bor på landet och är beroende av en natur där man kan vistas fritt.

Försök sätta dig in situationen där några vargar tar ett rådjur i ett sommarstugeområde 50 meter från fyra stugor och de skrik som kommer från vargar och rådjur. Lite rester från päls och ryggrad lämnades kvar på vägen. Tror du de människorna törs ha sina barn ute och leka utan tillsyn eller lämna en barnvagn med en sovande baby?

Tänk dig in i situationen när en mamma med två barn i tioårsåldern står vid byvägen och stoppar en bil för att få hjälp att slå ihjäl fem får som nyss blivit rivna, ligger med tarmarna halvt utdragna och bara skriker.

Dessa två är bara exempel på sådant som nyligen inträffat i vårt närområde. Detta avfärdar du med ”Drabbade brukare får rimlig ersättning.” Vet du vad känslor är?

För mig är det självklart att människor ska få påverka sin närmiljö och där finns det ingen plats för varg. Du kan säkert som andra hävda att varg inte angriper människor. Kommer du ihåg Tage Danielsson text om kärnkraftolyckan i Harrisburg: ”Det var så osannolikt att det inte hade hänt och eftersom det var så osannolikt kommer det inte att hända igen”. Jag behöver inte referera till vilken händelse jag avser. Skulle en hund ha bitit en människa på en allmän plats har den saklöst avlivats.

Uffe, även om du troligen aldrig kommer att ändra uppfattning, så borde du åtminstone acceptera att det finns andra som har en annan åsikt. Din insändare är bland de osmakligaste jag läst.

Tommy Ljunggren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons