Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Acceptera inte vad som helst

Tack för dina fina och tankeväckande kommentarer om dina erfarenheter och om mitt skrivande.

Annons

Äntligen någon som reagerar officiellt. Jag är 100 procent helt ense med vad du skriver om äldrevårdspersonalen. Jag är enbart imponerad av deras uppoffrande och kunniga insatser.

Tyvärr är jag novis om allt som rör äldres omhändertagande, och avböjer att i fortsättningen föra en debatt om detta. Sjukdom är alltid sjukdom oberoende av ålder och bör inordnas under sjukvården med kompetenta läkare och sköterskor i alla led.

Varför politiker ska ”dona på” mitt uppe i detta är obegripligt. Det blir säkert inte billigt heller.

Orsaken till att jag engagerar mig i äldrefrågorna generellt beror på att människorna numera lever längre än tidigare. En tidsperiod på 20-30 år som pensionärer är vad de flesta kan räkna med. Några har förmånen att få vara relativt pigga långt in på ålderns höst.

Andra har mindre tur. Gemensamt för oss alla äldre är att vi plågas av olika ålderskrämpor. Hur vi under denna långa period ska ordna vårt boende och vårt liv på ett bra och kostnadsmässigt överkomligt sätt är en av dagens stora samhällsfrågor.

Eftersom våra styrande tydligen inte förstår vilken härva av problem som ligger framför dem, så måste varje individ som på något sätt berörs av detta själv ta tag i problemet.

Gör något, fortsätt inte som hittils att acceptera vad som helst.

Det är kanske 20-30 av våra liv och olika skeenden av fysiska och mentala tillstånd det gäller.

Andrew Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons