Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ADHD: Det är i hemmet orsaken oftast finns

/
  • Ett läkemedel som bland annat används vid behandling av ADHD.

Annons

ADHD är någonting som blivit mycket populärt att diskutera på senare år. Och framför allt för läkare, som inte har en aning om vad barnets problem egentligen handlar om. De ställer gärna olika diagnoser, som passar till barnets olika symtom för att tillfredställa föräldrarna.

Det har till och med gjorts en stor studie, (som presenteras i The Lancet Psychiatry) som bekräftar att personer med ADHD har små förändringar i hjärnan. Liknande skillnader i hjärnvolym finns också vid andra psykiatriska rubbningar, framför allt vid svåra depressioner, säger artikelns författare Hoogman.

Hos barn och ungdomar är förändringarna mer tydliga än hos vuxna. Forskarna tror därför att det beror på en utvecklingsfördröjning av vissa regioner i hjärnan. Därmed föreslår de att ADHD är en hjärnrubbning. Ja visst kan det vara så. Men inte har de forskat för att få reda på varför barn som får en ADHD-diganos har fått en utvecklingsfördröjning.

Säga vad man vill men barns problem kommer hemifrån. Ingen tar reda på hur barnet har eller har haft det i sitt hem från att de föddes.

Det har gjorts en annan studie på Washington University School of Medicine. Där fann man att det är mycket viktigt med kärlek, uppmärksamhet och tillgivenhet för ett barns hjärnutveckling.

En upptäckt man gjorde, var att tillgivenhet ger bättre utveckling av hippocampus. Den del av hjärnan som är viktig för stresshantering, inlärning och minne. Specialisterna i denna studie kunde flera år senare konstatera genom magnetröntgen på barnen som deltagit i studien, att de som behandlats med tillgivenhet hade mer utvecklade hippocampus i jämförelse med de barn som inte fått lika mycket kärlek.

Det finns hem där det råder total kärlekslöshet, kränkning och mobbning av barn! Försummelse och utanförskap, att inte duga som man är, utan bli psykisk misshandlad i sitt eget hem. Detta är någonting som sätter djupa spår i hjärnan och ger sår i själen på ett barn och det går aldrig bort.

Och det hemska är att ett barn kan inte berätta för någon hur de har det hemma, hur de känner sig och hur de mår. De måste vara tysta och lojala mot dem de bor hos. Det kan få stora oanade konsekvenser annars. Det vet de!

Därför tror jag, att det oftast är familjen där barnet växer upp som genom sin behandling av dem, gett problemen som utlöst symtomen som läkare så enkelt klassar som ADHD, Aspergers, Tourettes, autism, tics med mera

Kurt H.

Läs mer: Föräldrastorm mot insändare om ADHD: "En smäll rätt i magen"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons