Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldersgränsen var inget skämt

Annons

Vem har kommit på den nya lagen om att man måste vara över 18 år för att köpa en trisslott? Jag kan inte se någon anledning till att inte vem som helst ska kunna gå in på någon kiosk eller affär och köpa en trisslott.

Häromdagen skulle jag hämta min vinst på 75 kronor. När jag kom fram till kassan och lämnade in lotten kollade kassörskan på mig, rynkade ögonbrynet och frågade efter min ålder. Jag svarade att jag var 17 år och ville bara hämta ut min vinst. Men det gick inte för sig

Först började jag skratta men sen blev jag riktigt förbannad. Jag frågade om det var ett skämt, hon svarade att om jag ville ha pengarna som fanns på lotten fick mina föräldrar komma och lämna in den.

Jag vill ha en riktigt bra förklaring varför det har blivit på det här viset. Att inte ens mina föräldrar får köpa en trisslott till mig när jag är med i affären är ju bara helt sinnessjukt. Hur många är det egentligen som blir spelberoende av trisslotter och som är under 18 år? Jag hoppas att denna lag försvinner illa kvickt.

Det finns så mycket annat i världen vi borde oroa oss för i stället för att sätta åldersgräns på skraplotter.

Förbannad 17-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons