Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig ser man ­något arrangemang

Annons

Som en bandyintresserad person som jag är, sitter jag här i sommarvärmen och funderar. Det har varit oerhört mycket snack om Göransson Arena och om SAIK ska få vara där inne under bandysäsongen eller om de kommer att spela utomhus. Att det handlar om att styrelsen anser att arenan är byggd som en multiarena och att det ska finnas chans för alla aktiviteter och arrangemang att ta plats i arenan, och därmed hänvisar de till att SAIK ska ut i kylan på grund av detta.

Men som sagt, jag sitter här och det är nu augusti och jag kör förbi arenan varje dag – och aldrig att man ser något arrangemang där nu. Det enda jag kan se ska vara där är någon julgala med Charlotte Pirrelli med flera artister. Men sedan då?

Denna oerhört fina och stora arena som bara står tom från mars till oktober – varför sker det inget då? Detta är en fråga som många undrar över och det har säkerligen skrivits mycket om det också, men finns det något bra svar på det?

Är inte det absolut bästa att täcka arenan med arrangemang året runt? Att ni ser till att SAIK har sin istid och sina matcher inomhus när det är bandysäsong och att när den säsongen sedan är över att man kan anordna en massa andra arrangemang från, ja låt säga, mars till oktober? Att man ser till att vara ekonomisk och förnuftig att hålla arenan levande året runt? Annars är det bara bandyn som gör arenan levande – just för att det inte anordnas något annat.

Arenan är till för alla människor i Sandviken, inte alla är intresserade av bandy men det är en stor skara som är det och de går gärna på matcherna. Men hur har ni tänkt er att tillgodose de andra människornas intresse? Varför kan ni inte anordna händelser under det varma halvåret? Att ni kanske kan anordna lite allsångskvällar? Eller danskvällar, att ni tar dit lite dansband och att man får komma dit och dansa? Eller vad som helst.

Men snälla ni, tänk smart och tänk att fylla arenan året om och inte kasta ut det enda som just nu ändå drar folk till er!

Undrande Sandviksbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons