Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig undersköterska!

Annons

Undersköterskearbete? Nej aldrig. Nu sadlar jag om efter att ha pryat på ett av kommunens korttidsboende.

Jag läser till undersköterska och tycker om att arbeta med äldre. Men när jag pryade på en avdelning på ett äldreboende i Gävle fick jag nog. Jag var glad att jag inte behövde ta ansvar och inte var tvungen att göra allt detta undersköterskorna fick göra.

De hann ju aldrig få sitta ner och äta eller fika i lugn och ro. Kunderna skulle pysslas om varje minut. Många var väldigt dåliga.

Anhöriga som hälsade på var väldigt krävande och kunde ringa om minsta lilla sak. Var kunden törstig eller ville ha kudden omvänd så ringde de och ville ha hjälp. De var inte särskilt villiga att hjälpa sina anhöriga.

En del var dock vänliga och klagade aldrig på att vi inte passade upp i tid och otid.

Det var stress och spring i ett. Sjuksköterskan hade sitt kontor i källarvåningen dit vi fick gå ner och be om hjälp många gånger. Det satt flera sköterskor från andra avdelningar där också så de hade det mysigt tillsammans.

Undersköterskorna fick ofta göra sjuksköterskornas arbete med att ge sprutor och med medicinutdelning. Jag frågade många gånger hur de orkade och stod ut. Många ska ju matas, vändas på, få bäcken, smörjas och mycket annat.

Flera gånger hade kunderna gjort ner sig i sängen och det ringde från andra salar samtidigt.

På kvällarna var det bara två undersköterskor som arbetade och ibland var det en vikarie, en flicka som inte kunde gå in till en manlig kund och byta blöja (för sin tro). Då fick den ordinarie slita för två. Jag var helt slut när min pryotid var över.

Nu läser jag vidare till sjuksköterska för jag kan inte längre tänka mig att arbeta som undersköterska. Jag tycker synd om dem som arbetar inom äldreomsorgen. De får verkligen slita för sin lön.

Hur ska det bli för de stackars kunderna när vården är så usel? Tiden räckte aldrig till för allt och den lilla personalen var helt slut ibland.

Tänk efter innan ni söker den linjen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons