Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla barn kan inte ringa Bris

/
  • Karin Bergelv är en av dem som tar emot samtal på Bris, Barnens Rätt i Samhället.

Annons

Större barn kan ringa Bris. Mindre barn har inte den kontakten och kan må oerhört dåligt! Trots alla negativa skriverier om socialtjänsten, vill vi ge dem en eloge. De tar verkligen sin uppgift på allvar. Barns trygghet och hälsa är viktigast. Man måste tro på barnen tills motsats bevisats. Att man inte får slå barn – det vet de och kan larma om. Barn kan få se sina föräldrar fulla och hur de därmed förändrar sitt beteende. De kan få se när pappa slår mamma – eller tvärtom. Barn kan få vara med om andra otrevligheter i hemmet.

Men det finns en till hemsk sak som förekommer i hem där man minst anar det och som aldrig kommer fram. Nämligen psykisk/verbal misshandel av barn. Barn som hjärntvättas, manipuleras, mobbas, trycks ner och blir orättvist behandlade. Barn som aldrig bekräftas av föräldrar och får leva i kärlekslösa hem.

Dessa barn lever ett tungt liv. De tappar sitt självförtroende och sin självkänsla. De blir som marionettdockor, som lyder minsta vink när någon viftar med handen. De blir apatiska, bryr sig inte. Eller tvärtom, de bryter slutligen ihop.

Dessa barn får det svårt i vuxenlivet. En del gör revolt på olika sätt. En hämnd för deras dåliga kärlekslösa barndom. Det här kan inte små barn slå larm om. De vet inte hur de ska förklara känslan de har inombords.

Därför får det hemska fortgå och ingen vet något. Även här borde socialtjänsten träda in. Ett barn vill bli respekterat, rättvist behandlat och villkorslöst älskat av sina föräldrar.

M.Ö-d S.K

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons