Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla blir blåsta av banker och försäkringsbolag

Annons

De flesta av oss har fonder i bank eller försäkringsbolag. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att min egen fond inte går upp lika mycket som den uppgång banken redovisar.

På en direkt fråga till Nordea och Skandia (men det här gäller även de andra bankerna) så fick jag veta att banken tar ut en ”dold avgift” som vi kunder inte får veta. När jag som kund får veta att en fond tar ut säg 1,5 procent i förvaltningsavgift så är det inte hela sanningen. Till det kommer ytterligare den ”dolda avgiften” på 1,1 procent. Visst är det hutlöst!

Jag tycker inte det är etiskt rätt att inte vara öppen med alla avgifter som banken tar ut. Allra helst med tanke på att bankerna vill att vi kunder ska göra alla våra ärenden självavia vår hemmadator och deras chefer tar ut jättebonusar på kundernas bekostnad. Massor av spar- och lönekonton ger inte heller någon ränteutdelning alls.

Nej, nu måste vi kunder bli tuffare mot bankerna! Vi måste också via våra politiker få bankerna att bli ärligare i sin redovisning och sluta stjäla pengar av oss kunder i smyg.

Besviken på banken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons